MOPAN Suceava

Un braconier care a fost prins în flagrant pe un fond de vânătoare din comuna Preutești a fost imobilizat de polițiștii suceveni, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal. Vineri dimineața, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, împreună  cu un paznic de vânătoare, l-au surprins în flagrant pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Preutești, în timp ce reactiva una din cele trei capcane tip laț, montate de acesta lângă o scăldătoare de pe fondul de vânătoare Huși. Bărbatul a încercat  să  fugă, moment în care a fost  somat după care a fost imobilizat de către polițiștii.
În baza probatoriului administrat și a mandatului emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința suspectului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate, o capcană pentru mamifere mari, mai multe probe biologice provenite de la vânat, o țeavă ce provine de la o armă neletală cu sistem de tragere și mai multe lațuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „braconaj cinegetic”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului de  31 de ani.

Ulterior, în cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au efectuat verificări cu privire la respectarea legislației specifice de către deţinătorii de armament şi muniţii letale și neletale. În urma verificărilor, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale în valoare de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.295/2004, constând în neanunţarea poliţiei în termenul legal de 10 zile, despre schimbarea domiciliului sau reşedinţei, în vederea efectuării de menţiuni în permisul de armă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava