Gruparea Șomuz Fălticeni a încheiat pe locul 11 în Seria I turul ediției de campionat 2018-2019 al Ligii a III-a. Formației fălticenene nu i-a fost ușor în competiție în calitate de echipă nou promovată, însă a reușit să se claseze la jumătatea întrecerii în afara locurilor retrogradabile.
Echipa Șomuz va începe pregătirile pentru retur pe data de 29 ianuarie fără antrenorul principal Dan Dăscălescu, care va reveni la centrul de copii și juniori al clubului. În locul acestuia, a fost adus de la echipa a doua Geo Stanca. Acesta va fi ajutat pe partea tehnică de Iulian Darabă, care ocupă și funcția de director sportiv în cadrul clubului.
Oficialii grupării fălticenene sunt conștienți că îi așteaptă un retur dificil de campionat și fac tot posibilul să se întărească în pauza de iarnă, mai ales că au pierdut câțiva jucători importanți în intersezon. Astfel, Vasile Padovei, Ionuț Nechitoaia și Paul Ungureanu au încheiat cursurile școlii de jandarmi din localitate și au plecat deja la subunitățile unde au fost repartizați. Alți trei jucători, este vorba de Bogdan Melinte, Adelin Arăpașu și Iulian Dohotaru, au fost rechemați la FC Botoșani, echipa de care aparțin.
„Trebuie neapărat să ne completăm lotul. Suntem în discuții cu FC Botoșani pentru aducerea lui Damian, un junior care a evoluat în tur pentru echipa a doua a clubului din județul vecin, fiind posibilă și revenirea la Fălticeni a atacantului Lucian Luchian, de la Zimbru Siret. Sunt în vederile noastre și 3-4 fotbaliști care evoluează în Liga a IV-a suceveană. De asemenea intenționăm să-i contactăm pe cei de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava pentru disputarea unui meci amical. Știu că acolo sunt mulți jucători de perspectivă și poate cădem de acord în privința unei viitoare colaborări”, a declarat Eduard Lichtenstein, delegatul grupării Șomuz.
Până la această dată, fălticenenii au perfectat un singur meci de pregătire, cu FC II Botoșani, partida urmând să se dispute pe data de 3 februarie, pe terenul sintetic de la Roman.
În ceea ce privește un eventual stagiu de pregătire centralizată, Eduard Lichetenstein admite că este greu de realizat.
„După cum știți, majoritatea jucătorilor noștri sunt angajați în câmpul muncii la diverse societăți, ceea ce face aproape imposibilă reunirea lor într-un cantonament de durată. Vom încerca să găsim cele mai bune variante astfel încât să avem cât mai mulți jucători la antrenamente, pentru că o bună pregătire de iarnă ne va ajuta în retur. Oricum, suntem optimiști că lucrurile vor merge conform așteptărilor fanilor noștri în sezonul de primăvară, mai ales că primarul Cătălin Coman ne-a asigurat că vom beneficia de un sprijin mai consistent din partea Consiliului Local pe anul 2019, în jur de 450.000 lei ”, a precizat oficialul fălticenean.
Returul Ligii a III-a va începe pe data de 2 martie, în prima etapă Șomuz urmând să evolueze în deplasare, pe terenul celor de la CSM Focșani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava