Concert pascal
MOPAN Suceava

Un sucevean care a reclamat ca monahii din mănăstiri nu ar trebui sa ia salarii s-a arătat  nemulțumit de răspunsul primit de la arhiepiscoul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

„Am observat răspunsul cam șchiop, nedemn de un monah. Căci în fond monahi sunt toți, inclusiv episcopii și preoții. Monahul nu există în mănăstire pentru voia lui proprie. Trebuie să învețe să ceară starețului, pentru că toți banii sunt la comun. Răspunsurile ÎNALTpreasfinției voastre sunt cam în răspăr, nedemne de un monah, mai mult par ca venind din partea unui mirean. Probabil erați de SINE la Mănăstirea Putna care e de fapt de obște. „Intelectualismul” îi doare pe mulți. Ce să faci! Frustrările!”, a scris enoriasul nemulțumit. r

„Fustrări? Mulțumesc cerului, încă nu m-a încercat, în cele 4 decenii de viața monahală de obște, nu de sine, acest sentiment. „Intelectualismul” despre care faceți vorbire a fost încurajat și cultivat de Sfinții Părinți prin scrierile lor; la fel, și îndemnurile/poruncile: „Vrednic este lucrătorul de plata sa” (Luca 10, 7), „Să nu nedreptăţeşti pe cel ce munceşte cu plată” (Deuteronomul 24, 14), „Să nu nedreptăţeşti pe aproapele şi să nu-l jefuieşti. Plata simbriaşului să nu rămână la tine până a doua zi.” (Leviticul 19, 13) sunt de natură divină. Tot în Sfânta Scriptură citim: „Vai de cel care îşi zideşte casa din nedreptate şi îşi face încăperi din fărădelegi, care sileşte pe aproapele său să-i lucreze degeaba şi nu-i dă plata lui.” (Ieremia 22, 13).Închei prin a vă spune că cele comentate de dumneavoastră sunt tipice celor care își nedreptățesc subordonații. Să vă numărați oare printre ei?”, a răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava