Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 12 februarie ora 22.45, în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia efectuau serviciul supraveghere și control al traficului rutier pe DJ178 de pe raza satului Ciprian Porumbescu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul autoturismului s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, oprind la semnalul regulamentar de oprire făcut de către polițistul rutier din interiorul autospecialei de poliției. După ce a oprit autovehiculul, până la sosirea organelor de poliție în dreptul ușii șoferului, conducătorul auto a coborât în grabă de la volanul autoturismului și s-a urcat pe pe locurile din spate ale autoturismului prin exteriorul acestuia, pe portiera stânga spate. Pe bancheta din spate a autovehiculului a fost identificat conducătorul auto în persoana unui minor în vârstă de 16 ani din  Ciprian Porumbescu. Pe locul dreapta față a autoturismului a fost legitimat un pasager de 23 ani din  Ciprian Porumbescu.

Șoferul de 16 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date a rezultat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constat faptul că minorul a fost sunat telefonic în jurul orei 22:30 de către prietenul său  de 23 de ani (pasagerul) care l-a rugat să îl ia cu autoturismului tatălui minorului de la magazin deoarece a consumat băuturi alcoolice.

Având în vedere faptul că minorul se afla singur la locuința de domiciliu, acesta a luat cheile autoturismului tatălui său pe care l-a condus de la locuința de domiciliu până la magazinul comunal de unde l-a preluat pe prietenul său de 23 ani pe locul dreapta față, continuându-și deplasarea pe DJ 178 până la intersecția cu strada Tușiți din Ciprian Porumbescu unde a fost oprit de către polițiști cu semnale acustice și luminoase.

În continuare cercetările sunt efectuate de către polițiști din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și furt între rude în scop de folosință faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin.(1), art. 229 alin. (1), lit. b), raportat la art. 230, alin.(1) și la art. 231, alin.(1) fiind întocmit dosar penal.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava