Concert pascal
MOPAN Suceava

Selecționata de volei masculin a României a fost învinsă în semifinalele Campionatului Balcanic de Turcia cu scorul de 3-1. Tinerii jucători români au pierdut pe fondul unor greșeli copilărești, ei pierzându-și realmente capul în setul al treilea când au condus cu 24-22.

În orice caz, câștigul naționalei se numește Ionel Verciuc și este sucevean crescut la LPS Suceava în grupa lui Bogdan Macsim și apoi promovat și la seniori de Tudor Orășanu. Ionel este din clanul Verciuc, care începe cu bunicul său, bun jucător de șah și continua cu frații Ștefan, jucăr de Divizia A1 de volei și sora Maria, campioană la înot.

Ionel Verciuc a realizat 14 puncte în Victoria cu Muntenegru, 18 în eșecul cu Bulgaria și 11 în meciul pierdut cu Turcia.

În chiar primul meci din cadrul grupei Campionatului Balcanic din Albania, România a învins cu scorul de 3-0 (25-13, 25-15, 25-16) naționala din Muntenegru.

Pentru echipa noastră au punctat –următorii jucători: Verciuc 14, Cătălin 10, Verdeș 10, Alecu 5, Patca 2, Stan Gagyi Palffy 1. Au mai jucat: Petculescu, Oprea, Bălan, Ghiuță, Popenciuc, Sovan, Crișan (libero), Grigore (libero). Antrenor: Răzvan Parpală.

În al doilea joc din grupă, România nu doar că a luptat de la egal la egal cu o formație a Bulgariei care a fost neschimbată ca jucători, ci a avut chiar minge de meci. Românii au condus cu 2-0 la seturi, apoi au avut în decisiv minge de meci, demonstrând un progres precum Făt-Frumos, care creștea într-un an cât alții în 7. Este, evident, rezultatul muncii antrenorilor de la lot, al celor de la cluburi, pentru că nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei din „spatele” succeselor unei naționale, dar și al muncii continue de selecție. Scorul final al meciului cu bulgarii a fost: Bulgaria – România 3-2 (21-25, 31-33, 25-19, 25-15, 16-14).

Au jucat pentru România: Petculescu 2, Oprea, Stan Gagyi Palffy, Verciuc 18, Balan, Patca 3, Ghiuță, Verdeș 9, Popenciuc, Crisan (libero), Alecu 9, Șovan 1,  Grigore (libero), Cătălin 24.

Antrenori: Răzvan Parpală, Marius Ciortea și Bogdan Nicolae.

În semifinale, Turcia – România 3-1 (16,-24, 24, 15). În setul al treilea România a condus cu 24-22, pentru ca să comită niște greșeli de copii și să pierdă setul și apoi meciul, pentru că mat că moralul jucătorilor s-a dărâmat ca un castel de nisip.

România: Petculescu 2, Oprea, Stan Gagyi Palffy, Verciuc 11, Balan, Patca 3, Ghiuță, Verdeș 12, Popenciuc, Crisan (libero), Alecu 9, Sovan 5,  Grigore (libero), Cătălin 10.

Naționala României va juca pentru locul III cu Serbia, care a pierdut clar în fața Bulgariei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava