Concert pascal
MOPAN Suceava

Instituţia Prefectului cere primăriei municipiului Suceava să ducă la îndeplinire în cel mai scurt timp măsurile impuse în bazar de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pe linie de securitate la incendiu astfel încât centrul comercial să fie redeschis urgent. Solicitarea vine după întâlnirea pe care prefectul Constantin Harasim a avut-o joi la sediul instituţiei cu reprezentanţii comercianţilor din bazar.

Comerciantă din Bazar: „Sunt oameni de rea credinţă care nu vor să-şi mute chioşcurile. Să se facă legea pentru că vrem să trăim fără să murim ca cei din Colectiv”

La sediul Palatului Administrativ  au fost prezenţi joi circa 400 de bazarişti însă doar cinci dintre ei au intrat la discuţii cu prefectul. Ei au cerut reluarea activităţii în Bazar cu respectarea legalităţii arătând că sunt comercianţi de rea credinţă care nu vor să-şi mute chioşcurile care îngreunează accesul maşinilor pompierilor. Aceştia au cerut primăriei să intervină cu personal propriu pentru a muta cele 150 de chioşcuri pe alte amplasamente şi să nu lase acest lucru în seama comercianţilor aşa cum se întâmplă în prezent. „Suntem mulţumiţi că am avut înţelegere şi că se va face legea iar cuvântul domnului prefect atârnă greu. Se va face tot ce a spus ISU. Sunt oameni de rea credinţă care nu vor să-şi mute chioşcurile. Să se facă legea pentru că vrem să trăim fără să murim ca cei din Colectiv”, a declarat o doamnă prezentă la discuţiile de la Prefectură.

Prefectul cere Primăriei să pună în aplicare urgent măsurile ISU

Prefectul a declarat că vineri va înainta şi o adresă către Primăria Suceava prin care va solicita în mod oficial să pună în practică urgent măsurile impuse de ISU în Bazar. „Agenţii economici din bazar dar şi cei care vin la cumpărături acolo trebuie să se ştie în siguranţă. Trebuie să redeschidem cât mai repede bazarul dar cu respectarea legii şi a asigurarea măsurilor de siguranţă. Trebuie să facem demersuri către primărie să ducă la bun sfârşit măsurile stabilite de ISU. Primăria trebuie să facă paşi repezi şi să redeschidă bazarul cu asigurarea siguranţei tuturor”, a declarat Harasim.

Populism ieftin din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilie Niţă

Bazariştii au avut ieri discuţii şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, care i-a poftit pe toţi în sala mare a Palatului Administrativ. Discuţiile nu au avut nici o finalitate concretă însă pentru Ilie Niţă au însemnat un bun prilej de a puncta la capitolul populism. „Am ascultat nemulţumirile dumneavoastră care sunt pertinente şi pentru care este normal ca să vă cereţi drepturile. Sunteţi plătitori de taxe şi impozite, vă câştigaţi pâinea în mod cinstit corect acolo în bazar nu staţi cu mâna întinsă aşteptând protecţie socială şi este normal ca autorităţile să vină să vă sprijine”, a declarat Niţă. Simţind că e loc de mai mult Ilie Niţă l-a băgat la înaintare şi pe şeful său Alexandru Băişanu spunându-le bazariştilor că este omul care i-ar putea ajuta să-şi rezolve problemele.

„Dumneavoastră trebuie să ştiţi să vă cereţi drepturile de la Primărie, de la CJ, de la Prefectură, de la reprezentanţii pe care i-aţi votat în Parlament pentru că şi ei trebuie să-şi spună cuvântul în Parlament şi să arate nemulţumirile dumneavoastră şi să ceară drepturi pentru a rezolva această situaţie. Am discutat cu domnul Băişanu care este deputat pe colegiul 1 şi unii dintre dumneavoastră o să spună că nu ne rezolvă dumnealui problemele. Da,  dar este spiţă la căruţă care împinge căruţa şi care este o voce în Parlament şi poate să vă sprijine. La fel de bine poate să vină asupra instituţiilor care vă împiedică acum să vă desfăşuraţi activitatea”, a declarat Niţă.

Numele şi numerele de telefon ale bazariştilor trecute de Niţă într-un carneţel

Ilie Niţă le-a dat comercianţilor din bazar un carneţel în care să-şi treacă numele şi numerele de telefon. Întrebat de ce are nevoie de aceste informaţii vicepreşedintele Consiliului Judeţean le-a spus că o să-i sune la final de an să le ureze Crăciun Fericit!.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava