Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

În data de 19 iunie 2023, dl. Ion Cupă, președintele Autorității Vamale Române a avut o întâlnire de lucru cu E.S. dl. Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, alături de dl. Călin Coșar, Presedintele Camerei de Comert și Industrie Romania-Israel și specialiști ai autorității vamale.

În deschiderea întâlnirii, domnul președinte Ion Cupă a enumerat prioritățile stabilite pentru Autoritatea Vamală Română, respectiv creșterea încasărilor la bugetul de stat și digitalizarea serviciilor autorității vamale, respectiv implementarea proiectelor care susțin aceste priorități. În legătură cu atingerea obiectivelor stabilite, s-a precizat că în acest moment, se află în implementare o serie de proiecte cu surse de finanțare asigurate și nu în ultimul rând, proiectele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

E. S. dl. Reuven Azar a precizat că poporul israelian consideră România un partener important în ceea ce privește operațiunile comerciale cu mărfuri și bunuri, însă, ar trebui întreprinse o serie de demersuri ca mărfurile să ajungă direct în România și nu printr-o țară terță.

Demnitarii prezenți la întâlnire au discutat despre posibilitatea organizării în viitor a unei vizite a conducerii A.V.R. în Israel, iar cu ocazia întâlnirii s-a menționat că pentru autoritatea vamală este importantă facilitarea comerțului, care de altfel, constituie un pilon important în colaborarea dintre România și Israel și nu numai, context în care, în prezent, se află în implementare o mulțime de proceduri vamale (naționale și europene).

În cadrul întâlnirii a fost propusă organizarea, cu sprijinul Camerei de Comerț si Industrie Romania-Israel, a unei întâlniri cu comunitatea de afaceri din Israel, la care să participe reprezentanți ai A.V.R. și ai A.N.S.V.S.A. (Agenția Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor), propunere apreciată de toți participanții la întâlnire.

Președintele AVR l-a asigurat de întreaga deschidere a Autorității pentru continuarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare româno-israeliene în domeniul vamal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava