Concert pascal
MOPAN Suceava

Cel mai mare transport umanitar transmis de Franța pentru Ucraina a început să ajungă în hub-ul logistic de la Suceava, de la Parcul Industrial Bucovina. Este vorba despre peste 1.000 de tone de bunuri pe care Franța le donează Ucrainei pentru a fi folosite la relansarea activității economice în orașele distruse de războiul cu Rusia. Ceremonia de predare a primelor donaţii ajunse în hub-ul de la Suceava a avut loc duminică dimineața în prezența ambasadoarei Franţei în România, Laurence Auer, a ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a prefectului județului Suceava, Alexandru Moldova și a administratorului public al județului Suceava, Irina Vasilciuc.

Dr. Raed Arafat a ținut să precizeze că acesta este al patrulea și cel mai mare convoi umanitar pe care Franța l-a trimis pentru Ucraina. Raed Arafat a ținut să precizeze că până în momentul de față, prin hub-ul logistic de la Suceava au trecut nu mai puțin de 255 de convoaie umanitare pentru Ucraina, din țări precum Italia, Franța, Austria, Germania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Slovenia și România.

De precizat că pentru început, la hub-ul european de la Suceava au ajuns 15 vehicule de pompieri și salvare, unele dotate cu bărci pneumatice, acestea fiind însoțite 40 de militari ai securității civile franceze. Celelalte bunuri pentru Ucraina vor ajunge la Suceava în zilele următoare, după care vor fi transportate către zonele afectate de război.

Acest ultim ajutor al Franței pentru Ucraina, de peste 1.000 de tone de bunuri, constă, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite ulterior beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașelor Cernihiv și Harkov, și municipiilor Odesa și Stryi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava