Concert pascal
MOPAN Suceava

Județul Suceava va reprezenta România la Expoziția mondială 2020 ”Connecting Minds, Creating the Future” din Dubai, Emiratele Arabe Unite, care va aveda loc în perioada 25 februarie – 5 martie 2022.  Participarea va fi aprobată în ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare.  Delegația suceveană va fi alcătuită dintr-un număr de 25 persoane, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Suceava care coordonează activitatea Centrului Cultural ”Bucovina” -Barbă Niculai și un număr de 24 de persoane, artiști  profesioniști din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” al Centrului Cultural ”Bucovina”. De precizat că Ministeul Afacerilor Externe va suporta din fonduri proprii cheltuielile pentru deplasarea delegației județului Suceava de la București în Dubai, precum și pentru perioada în care sucevenii vor participa la această expoziție.

”Prin Hotărârea Guvernului României nr. 241/2018, cu modificările și completările ulterioare, s-a aprobat participarea României cu un pavilion național la Expoziția mondială 2020 ”Connecting Minds, Creating the Future”, Dubai, Emiratele Arabe Unite. Tema Expoziției 2020 Dubai exprimă o nevoie globală de colaborare și reprezintă conectarea minților din aproximativ 200 de țări din întreaga lume, în vederea creării unui viitor mai bun pentru întreaga omenire. Ministerul Afacerilor Externe, prin adresa nr.E1-2/607/15.09.2021, a solicitat participarea Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural ”Bucovina” la o serie de evenimente culturale, în perioada 25 februarie – 5 martie 2022, la care să fie prezentate micro-spectacole muzical coregrafice de datini și obiceiuri, cât și reprezentații folclorice de sine stătătoare, în cadrul Pavilionului României și pe scenele din cadrul EXPO 2020 Dubai. Prin intermediul evenimentelor artistice la EXPO 2020 Dubai se va promova potențialul turistic, tradițiile, cultura și imaginea României pe plan internațional. În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate spectacole muzical-coregrafice, repertoriul instrumental din zona Bucovinei, diverse montări coregrafice din zonele folclorice ale Județului Suceava și importante piese de tezaur vestimentar ale costumului popular românesc. Prin participarea Bucovinei la acest important eveniment mondial, se urmărește punerea în valoare a autenticității tradițiilor străbune, a obiceiurilor, frumuseții și nobleței folclorului românesc”, a explicat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. De asemenea, artiștii suceveni vor prezenta pe viu lumii întregi tradițiile și obiceiurile, tot ce este original în județ, dar se are în vedere participarea membrilor delegației sucevene la evenimente organizate în perioada respectivă în cadrul târgului pentru a prezenta oferta turistică și economică a județului.

Județul Suceava va reprezenta România la o mare expoziție în Dubai. Flutur: "Prin participarea Bucovinei se urmărește punerea în valoare a obiceiurilor, frumuseții și nobleței folclorului românesc", 6.3 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava