Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația WorldTeach România, prin intermediul Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor Traficului de Persoane (CAPVTP) a încheiat un acord de parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Compania Națională „Aeroporturi București” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR”- Sucursala Regională de Căi Ferate București, în vederea prevenirii oricărei acțiuni care poate conduce la traficul de persoane, precum și în scopul promovării unei conduite corecte și a prevenirii abuzurilor în incintele sălilor de așteptare din Gara de Nord București și din Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

Obiectivul acestui parteneriat îl reprezintă colaborarea între cei patru parteneri în următoarele acțiuni:

– Stabilirea cadrului operațional ce permite Asociației WorldTeach să deruleze acțiuni de informare și instruire a publicului larg, în vederea prevenirii traficului de persoane și a creșterii gradului de conștientizare a acestui fenomen în rândul cetățenilor.

– Derularea și susținerea financiară din partea Asociației WorldTeach și a partenerilor acesteia a unui program național constând în instalarea de monitoare video în sălile de așteptare din stația Gara de Nord București și în Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, monitoare pe care vor fi prezentate materiale informative și educaționale legate de prevenirea traficului de persoane și abuzului, precum și oferte sociale și educaționale pentru persoanele interesate.

– Desfășurarea unui proiect pilot de instalare a unui număr de 5 monitoare video în stația Gara de Nord București, precum și 5 monitoare video în Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

– Producerea și difuzarea către publicul larg a unor mesaje audio scurte, de informare privind prevenția și protecția împotriva abuzurilor și a traficului de persoane, precum și de promovare a unei bune conduite și a siguranței pasagerilor.

Toate costurile de achiziționare, montaj și întreținere a monitoarelor video, precum și de pregătire a materialelor informative sunt acoperite de Asociația WorldTeach din bugetul propriu.

Obiectivele și etapele parteneriatului au fost prezentate în cadrul Galei Aniversare 20 de ani WorldTeach România ce a avut loc la Timișoara luni, 18 decembrie, în prezența partenerilor, oficialităților și reprezentanților comunității locale.

”Încă de la crearea organizației noastre, cu 20 de ani în urmă, ajutorarea comunității a fost unul dintre dezideratele noastre care s-a transformat ulterior într-un obiectiv urmărit cu încăpățânare și îndeplinit mereu cu succes. Anul acesta, am reușit să ducem mai departe proiectele noastre de suflet, iar parteneriatul încheiat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Compania Națională „Aeroporturi București” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR”- Sucursala Regională de Căi Ferate București, 3 instituții importante din România, este un demers important care ne obligă să ne continuăm eforturile în sprijinirea tuturor persoanelor defavorizate sau în pericol de a cădea pradă traficului de persoane sau abuzurilor de tot felul.

În 2003 ne-am început activitatea timid, cu resurse proprii, dar acest lucru nu ne-a oprit. Pe măsură ce a trecut timpul, am învățat să atragem alături de noi parteneri, sponsori, voluntari, dar și reprezentanți ai administrației locale, județene sau naționale, adică pe toți cei ce doresc să aducă o contribuție cât de mică la ajutarea persoanelor defavorizate. În prezent, 20 de ani mai târziu, suntem mulțumiți că eforturile noastre nu au fost zadarnice. Că acei copii vulnerabili, pe care am reușit să îi ajutăm, și-au croit un drum în viață și astăzi sunt oameni cu un viitor în față, că familii care se aflau ”pe marginea prăpastiei”, emoțional, mental sau material, în urma sprijinului nostru au reușit să-și construiască o existență decentă și împlinită.” a declarat Beniamin Lup, fondator și Director European  al Asociației WorldTeach.

După ce a făcut o prezentare a cazului fraților Tate, care au exploatat mai multe persoane în România și în străinătate, în forme foarte grave (în prezent aflați într-un proces penal sub acuzația de trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat), domnul Lup a declarat: “Videochat -ul în România, a devenit “o vitrină” în care copiii noștri sunt atrași, expuși, apoi vânduți, iar fetele României și ale Republicii Moldova sunt folosite precum o marfă căreia i se pune un preț. Deoarece ființele umane nu pot fi tratate precum o marfă, asociația noastră va depune toate eforturile și va lupta pe toate căile legale pentru protecția oricărei categorii vulnerabile și scoaterea în afara legii a oricărei forme de exploatare, inclusiv a studiourilor de videochat.”

Despre WorldTeach România

Asociația WorldTeach a luat ființă în 2003 ca răspuns la probleme specifice cu care se confruntă România și multe țări din Europa, derulând diferite proiecte prin care sunt ajutate anual, peste 45.000 de persoane, fie că este vorba despre femei, bătrâni, copii sau studenți, adulți cu o situație materială precară, precum și multe alte categorii de persoane defavorizate, din domenii diverse: educațional, umanitar, social, juridic, financiar și ocupațional.

În prezent, în fiecare lună, cu sprijinul primăriilor locale, a asociațiilor partenere sunt identificate persoanele care au nevoie de sprijinul asociației și ajutate cu alimente, îmbrăcăminte, rechizite, servicii sociale, de asistență juridică etc.

În egală măsură, asociația vine în ajutorul tuturor celor aflați în situații critice, prin donații și sponsorizări, realizate atât din fonduri proprii, cât și cu sprijinul asociațiilor și companiilor partenere, oferind ajutoare pentru intervenții în urma inundațiilor în județele Bacău, Neamț, Vaslui, Timiș, renovarea școlilor (Oțelu Roșu – CS, Radimna – CS, Oțeleni – Iași, Nădrag – Timiș) plus Republica Moldova și Ucraina, dotare spitale (Oțelu Rosu, Caransebeș, Reșița, Chișinău, Bălți, Orhei).

În 2023, Asociația WorldTeach România a creat bursa specială Eugenia Lup, în valoare de 1200 de dolari anual, ce va fi acordată unui student pasionat de lupta împotriva traficului de persoane din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava