Concert pascal
MOPAN Suceava

Deliberativul județean întrunit astăzi în ședință de îndată a aprobat cu 31 de voturi ”pentru” și 5 ”abțineri” proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 36,829 de milioane de lei reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean pe anul 2024. Cu mici excepții toate primăriile primesc sume egale. Astfel, potrivit proiectului inițiat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cele cinci municipii primesc în total 6,6 milioane de lei din  care Suceava-1,4 milioane de lei  iar celelalte patru municipii câte  1,3 milioane de lei fiecare. Celor 11 orașe li s-au alocat în total 6,905 milioane de lei din care orașului Gura Humorului 900.000 de lei, orașului Siret 803.000 de lei iar celorlalte orașe câte 578.000 de lei fiecare. Cele 98 de comune primesc 23,324 milioane de lei însemnând câte 238.000 de lei fiecare. Banii se acordă pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cheltuieli de funcționare care în mod justificat nu pot  fi finanțate din venituri proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Flutur: ”Primăriile sucevene ne-au cerut 1,24 de miliarde de lei de 37 ori mai mult decât putem să dăm”

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat că solicitările primăriilor sucevene s-au ridicat la suma de 1,243 de milioane de lei adică de peste 37 de ori mai mari decât suma care a putut fi repartizată. El speră ca în vară să aibă loc o rectificare bugetară pozitivă astfel încât primăriile să mai primească ceva bani. ”De-a lungul timpului au fost fel de fel de abordări ale acestor repartizări însă suma pe care un  Consiliu Județean o repartizează este de la an la an mai mică. Cât am repartizat noi acum 36 de milioane de lei reprezintă 3,6% din bugetul Consiliului Județean de 1,019 miliarde de lei pe care-l aprobăm la începutul lunii februarie. Suma este mai mică decât anul trecut când am avut peste 38 de milioane de lei. Pe de altă parte, ni s-au dat sume egale la toate județele ceea ce a dezavantajat județele mari precum Suceava. Nu este corect dar așa s-a hotărât și nu vreau să comentez mai mult. Am analizat solicitările făcute de primăriile sucevene care ne-au cerut 1,24 de miliarde de lei de 37 ori mai mult decât putem să dăm. Nevoile sunt mari dar asta este situația. Fiind sumă mică de repartizat am avut o abordare cred eu corectă să fie sumele aceleași la toți. Vom rămâne alături de primari și sper ca la jumătatea anului să avem o rectificare pozitivă să mai dăm ceva dar la momentul acesta cred că este corectă această abordare”, a explicat Flutur. El a arătat că odată repartizate aceste sume primăriile pot să-și aprobe bugetele pentru acest an. ”Suntem unul din primele județe din România care dăm undă verde la aprobarea bugetelor locale”, a conchis Gheorghe Flutur.

Repartizare frățească către primării a Fondului aflat la dispoziția Consiliului Județean. Flutur: ”Momentan așa este corect să dăm egal. Suntem unul din primele județe din România care dăm undă verde la aprobarea bugetelor locale”, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava