Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto141 poze în acest set

În parcarea complexului comercial „Iulius Mall” Suceava a debutat, vineri, cea de-a IX-a ediție a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Sunt prezenți 30 de producători suceveni și 10 clujeni, precum și 30 de meșteri populari, din care 10 de la Cluj.
Deschiderea oficială a Târgului Produs în Bucovina a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vicepreședintelui acestei instituții, Gheorghe Niță, a reprezentanților asociațiilor de turiști și a meșterilor populari din județ, la eveniment fiind prezent și deputatul liberal sucevean, Dumitru Mihalescu.

În cuvântul său, Gheorghe Flutur, a ținut să le mulțumească tuturor participanților la acest eveniment, precizând că o noutate pentru această ediție este prezența meșterilor și producătorilor din Asociația „Produs de Cluj”. „Ca noutate, pentru că anul trecut pe vremea aceasta deschideam Produs în Bucovina cu cei de la Cernăuți, de data aceasta vreau să salut în mod special, prezența aici în Bucovina a Ardealului, a Clujului, a Asociația <Produs de Cluj>. Este o organizație care s-a înființat în urmă cu câțiva ani, și vreau să le mulțumesc clujenilor pentru că au venit aici în Suceava. Sunt și meșteri populari, și producători agricoli. Acum două săptămâni ne-au invitat ei la Cluj. A fost o acțiune extraordinară a Bucovinei la Cluj, și am socotit că e bine să avem acest parteneriat, și sper ca în perioada următoare să ne îndreptăm și către Sibiu, Timișoara sau Oradea. Și asta pentru că la ușă Centenarul, Marea Unire, iar acest moment trebuie să ne găsească uniți”, a spus Flutur. El a amintit că Asociația „Produs în Bucovina” a fost prima inițiativă pe care a avut-o în urmă cu nouă ani, iar după același model s-au organizat și producătorii și meșteșugarii din zona Clujului. „Sper ca în viitor să avem Produs de România, sau Produs Românesc. Pentru că ar trebui să ținem mai mult la produsele noastre”, a subliniat șeful administrației județene.

El a subliniat faptul că este nevoie în continuare de o mai mare promovare a unor astfel de evenimente, a Bucovinei, pentru ca numărul de turiști care vizitează județul să fie din ce în ce mai mare. „Duminică seara, la Realitatea TV, vor fi trei ore de transmisiuni despre Bucovina și gastronomia de aici. Poate unii nu sunt de acord cu acest stil de promovare. Dar dacă mă uit în urmă, față de anul trecut în județul Suceava numărul de turiști a crescut foarte mult. Anul trecut aveam 340.000 de turiști care au călcat pragul pensiunilor, anul acesta cred că ajungem la 400.000. Suceava și Bucovina a devenit a treia destinație turistică, dacă ne referim la numărul de locuri de cazare. După Brașov și Constanța, urcă pe podium Bucovina. Și urcă pentru că organizăm evenimente. Și vă îndemn să vizitați, să gustați și să cumpărați din produsele noastre”, a spus Flutur.

Producătorii au venit cu mere, preparate din carne și lapte, băuturi și dulciuri. În parcare este organizată o expoziție de animale și sunt amenajate trei stâne, unde, printre altele, se prepară balmoș. De asemenea, în fața vizitatorilor a fost adusă „Cămara bucovineană”. Tîrgul se va încheia duminică, 29 octombrie, iar zilnic sînt programate spectacole folclorice.

Evenimentul de la „Iulius Mall” este organizat de consiliile județene Suceava și Cluj, asociațiile „Produs în Bucovina” și „Produs de Cluj”, Primăria Suceava și Centrul Cultural Bucovina. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a mai spus că și-ar dori ca Tîrgul de Toamnă „Produs în Bucovina” să ajungă și la Sibiu, după ce recent a fost la Cluj.

„Sper să participăm și la Sibiu, la Târgul de gastronomie, pentru că Suceava și Bucovina are cu ce se mândri din punctul de vedere al gastronomiei. Și eu cred că acest gen de întâlniri ne va face să fim ami uniți, mai buni, și să vorbim și să facem mai multe lucruri bune pentru Bucovina”, a msi precizat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava