Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul, Cornel Milan, aşteaptă o evoluţie la cel mai înalt nivel şi o clasare pe locurile 5-8 din partea celor doi sportivi, Mădălina Amăistroaie (Rădăuți) şi Mario Ţâmpu, care ne reprezintă la Jocurile Europene din Polonia (21 iunie – 2 iulie).

”Doar locul întâi obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 şi nu putem avea pretenţia asta de la doi copii, unul de 19 şi altul de 20 ani. Noi ne aşteptăm să se claseze undeva între locurile 5 şi 8, şi fata şi băiatul, iar la echipe, pentru că vor face o echipă mixtă, ne-am dori tot aşa un loc 6-8. Aceste obiective ar fi posibile, chiar dacă sunt undeva la target-ul de sus la ce valoare au, dar aşteptăm multe lucruri de la ei. Depinde şi de conjunctură, de norocul şi culoarul pe care îl au, cu cine te lupţi acolo. Dar se pot obţine aceste rezultate. Acolo în Polonia doar locul întâi obţine calificarea directă şi nu se dau puncte de calificare în rest. Urmează apoi Campionatul Mondial de la Berlin, acolo primii trei se vor califica la Olimpiadă, iar următoarele locuri obţin puncte. Dar acolo va fi mult mai greu ca la Jocurile Europene. Ei sunt acum plecaţi la un concurs în Columbia, tot pentru a strânge puncte de calificare olimpică. Ei fiind aşa de tineri e greu să câştige un concurs important, dar prin participare şi prin adiţia de puncte pe care le vor reuşi cu siguranţă că vor avea şansa lor”, a declarat Cornel Milan.

Ca fapt divers, şeful FRTA a amintit că Mario Ţâmpu a fost primul sportiv român care a obţinut calificarea la Jocurile Europene de la Cracovia.

Mădălina Amăistroaie (CSS Rădăuţi) şi Mario Ţâmpu (CSM Deva), în proba de arc olimpic şi pe echipe mixte, vor reprezenta România la Jocurile Olimpice, însoţiţi de antrenorul Viorel Habian. La 18 ani, Amăistroaie a participat la JO de la Tokyo şi s-a clasat a 37-a.

La Jocurile Europene, 124 de sportivi din 36 de ţări participă la opt probe la tir cu arcul, patru individuale şi patru pe echipe, între 23 şi 29 iunie.

România a fost reprezentată până acum doar de două ori la tir cu arcul la Jocurile Olimpice, la Moscova 1980 şi Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13 şi Andrei Berki pe 15, iar la Beijing, Alexandru Bodnar, tot din Rădăuți, a ocupat locul 31.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava