Concert pascal
MOPAN Suceava

Optimismul este cuvantul de ordine în tabăra celor de la CSU Suceava înainte turneului de promovare în Liga Națională programat la sfârșitul acestei săptămâni în sala din Sfântu Gheorghe. Acolo, trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei va lupta pentru unul dintre cele două locuri care duc în elita handbalului masculin românesc cu CSM Alexandria, Unirea Sânnicolau Mare și CSM Botoșani, formații pe care le va intalni pe rand, vineri, sambata si duminica.

“Suntem în față celor mai importante meciuri din acest an. Și nu doar pentru noi, ci pentru întreg sportul din Suceava. Ne simțim pregătiți și mergem să dam totul pentru promovare. Chiar dacă mai avem de lucrat la relațiile de joc, chiar dacă mai avem nevoie de o perioadă să omogenizam în totalitate echipa, sper să compensăm prin dorința de victorie. Ne convine și ordinea meciurilor și sper să rezolvăm problema promovării până la partida cu Botoșani”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Meciurile turneului de promovare în Liga Nationala vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a Federației Române de Handbal dupa următorul program:

Vineri, 11 septembrie:

ora 16.30: CSU Suceava – CSM Alexandria

ora 19.00: Unirea Sânnicolau Mare – CSM Botoșani

Sâmbătă, 12 septembrie:

ora 13.30: CSM Botoșani – CSM Alexandria

ora 16.00: Unirea Sânnicolau Mare – CSU Suceava

Duminică, 13 septembrie:

ora 09.00: CSM Alexandria – Unirea Sânnicolau Mare

ora 13.30: CSU Suceava – CSM Botoșani

Dupa șase luni de la ultimul meci oficial, universitarilor le este dor de handbal

După mai bine de șase luni în care nu au putut disputa vreun meci oficial din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii recunosc ca le este dor de handbal.

“Suntem pregătiți din toate punctele de vedere și abia așteptăm acest turneu de promovare. Ne este dor să jucăm handbal. Singura echipă cu care cred că va trebui să ne batem de la egal la egal va fi CSM Botoșani. Dar sperăm să avem deja două victorii până la acel ultim meci”, a precizat extrema dreaptă Robert Furak.

Cu patru titluri de campion național în palmares, portarul Ștefan Grigoraș considera că, în ciuda numeroaselor schimbări din lot, echipa suceveană s-a închegat indejuns cât să treacă de turneul de baraj:

“Suntem pregătiți de promovare. Ne-am antrenat două luni în condiții destul de bune și abia așteptăm să reluăm meciurile oficiale. Am făcut multe transferuri, dar cred că a fost destul timp să închegam o echipă cu care să trecem de acest baraj. Sper sa nu avem probleme”.

Maxim Oancea speră „să câștigam tot ce se poate. Trebuie să promovăm cu trei victorii.”

“Nu cunoaștem echipele adverse, ne așteaptă trei surprize la Sfântu Gheorghe, dar suntem pozitivi și nu ne gândim decât la promovarea în Liga Națională. Nu ne interesează în mod neapărat pe care dintre primele două locuri vom termina, dar obiectivul nostru este să câștigăm totuși toate meciurile”, a completat antrenorul secund Iulian Andrei, care considera că forma portarilor noștri poate face diferența la acest turneu: “Sunt sigur ca poarta va face 50%, iar noi în acest moment stăm foarte bine la acest capitol. Toți cei patru portari pe care îi avem în lot s-au prezentat bine în pregătiri. Acum sperăm să repete evoluțiile în meciurile oficiale”.

CSU Suceava se confruntă cu două absențe în cadrul lotului de jucători înaintea turneului de promovare de la Sfântu Gheorghe, este vorba de interul Valentin Anton, accidentat la antrenamente și de pivotul macedonean Konstantin Petrov, căruia nu i-au venit încă actele de transfer.

Handbaliștii suceveni au fost vizitați la primul antrenament din aceasta săptămână de primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi și de viitorul candidat la Consiliul Local, Ciprian Anton. Aceștia i-au încurajat înaintea turneului de promovare. “Nu vom avea vreo primă specială de promovare, dar din punct de vedere financiar stăm bine și vrem să mulțumim Primăriei, Universității si sponsorilor pentru sprijinul acordat”, a precizat Adrian Chiruț.

600.000 de lei a primit pana acum CSU Suceava din partea Primăriei, din bugetul de 2.000.000 de lei.

Lotul celor de la CSU Suceava: Ștefan Grigoraș, Darius Makaria, Radu Turturică si Eduard Duman – portari, Robert Furak, Andrei Olariu, Cosmin Lupu, George Mihalcea, Alexandru Juverdianu, Alin Câmpan, Antonio Pintilei – extreme, Alexandru Popia, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaie, Viacheslav Sadovyi, Baran Nalbantoglu, Vladislav Kobzii, Pavel Loic, Maxim Oancea, Valentin Anton, Andrei Sora, Alex Dascălu, Botond Balazs, Daniel Stanciuc – linia de 9 metri, Konstantin Petrov, Velibor Manjic si Andi Tofanel – pivoți. Antrenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei. Coordonator tehnic: Petru Ghervan. Director: Sorin Rață. Octavian Andreica și Andrei Macovei – kinetoterapeuti.

În cazul în care va promova, echipa suceveană va debuta în noul sezon al Ligii Naționale în perioada 15-17 septembrie, primele trei etape urmând să aibă loc sub forma de turneu, tot la Sfântu Gheorghe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava