Concert pascal
MOPAN Suceava

Cei patru deputați PNL de Suceava au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă comun, că nu pot să susține inițiative legislative propuse de PSD care fac mai mult rău decât bine românilor.
Vă prezentăm în continuare comunicatul transmis de deputații PNL de Suceava, ca răspuns la acuzațiile aduse de PSD potrivit cărora aceștia nu au votat Codul Silvic, Codul Administrativ și legea privind exploatările gazelor naturale din platforma Mării Negre.
Comunicat de presă:
Având în vedere declarația PSD Suceava, prin care suntem acuzați, deputații suceveni ,de ipocrizie, necunoașterea realității, ignoranta sau naivitate pentru ca nu am votat proiectele PSD privind exploatarea gazelor din Marea Neagra, Codul Administrativ sau Codul Silvic, aducem la cunoștință faptul ca nu am votat aceste inițiative legislative, cu bună știință și aducem argumente ,de bun simt, care arata ca suntem într-adevăr preocupați, atât de soarta romanilor,cat și a României și nu putem susține inițiative care , fac mai mult rău decât bine romanilor.

„Prin legea offshore, PSD și ALDE cresc dependenta României de gazul rusesc”

Suntem, pe deplin conștienți, de necesitatea începerii exploatărilor de gaze în Marea Neagra, însă nu în condițiile în care legea a fost adoptata fără un studiu de impact, după negocieri purtate de Liviu Dragnea, în spatele ușilor închise.


Astfel, prin legea offshore, PSD și ALDE cresc dependenta României de gazul rusesc, alunga investitorii străini și dinamitează interesul de securitate energetica. PSD minte când spune ca prin acesta lege 50% din producție va fi vândută pe platformele de tranzacționare din România, deoarece legea nu împiedică pe nimeni, din exterior , sa vina sa cumpere gaz din România. De altfel, legea poate avea ca efect retragerea investitorilor straini și implicit, pierderea a miliarde de euro de către statul roman.

„PSD legiferează epurările politice”

Prin noul Cod administrativ PSD demonstrează, încă o dată, că nu urmărește decât să își mențină în continuare controlul în administrație și legiferează epurările politice.
Administrația se întoarce, practic, la perioada de dinainte de 1989 când politicul controla absolut tot. Dispare noțiunea de concurs pentru  ocuparea funcțiilor publice, angajările se vor face după propriile interese și se va deprofesionaliza  întregul sistem administrativ.


Se revine la politizarea funcțiilor de prefect și subprefect,  prin scoaterea acestor funcții din categoria înalților funcționari publici și transformarea lor în funcții de demnitate publica.
Totodată, directorii din deconcentrate ( Direcția Silvica, Direcția de Sănătate Publica, Inspectoratul Școlar etc.) devin demnitari ai statului român, cu rang de subsecretar de stat. Nu vor mai susține niciun fel de concurs , ci vor fi numiți și eliberați din funcție de către ministrul de resort.
Este vorba de aproximativ 2.000 (!!!) de funcții, România devenind  țara cu cei mai mulți demnitari, fapt ce va determina o creștere exagerata a cheltuielilor publice .
Prin adoptarea acestui Cod în forma  propusă de PSD-ALDE, România riscă să piardă alocarea financiară a programului POCA pentru perioada 2014-2020, adică 553,19 milioane de euro, Uniunea Europeana avertizând deja în acest sens.

„PSD a creat, în 2017, criza lemnului de foc”

Sa nu uitam ca PSD a creat, în 2107, criza lemnului de foc , iar prin  modificările aduse Codului Silvic acesta criza nu se va rezolva, deși PSD pozează în bunul samaritean.
Astfel, prin amendamentul adus de PSD și deputatul Emanuel Havrici, se va întârzia foarte mult exploatarea produselor accidentale, prin impunerea celor  doua proceduri de licitație pe SEAP și o procedura de licitație pe picior. Lemnul se va deprecia și exista riscul infestării arborilor pe picior, în asa fel încât lemnul la populație tot nu va ajunge .


De altfel, fostul ministru PSD al apelor și pădurilor , Doina Pana, inițiatoarea Legii 55, privind Codul Silvic, a solicitat, în plenul Parlamentului sa nu fie votata legea , tocmai din cauza aberațiilor care au fost introduse în cuprinsul legii de către comisia din care face parte deputatul Havrici. Doina Pana a votat împotriva proiectului de lege, arătând faptul ca , prin modificările aduse, rolul social al pădurii, de ajutorare a oamenilor cu lemn de foc, este total neglijat .
Soluția ar fi fost ca legea sa fie în acord cu necesitățile comunităților locale și industria masei lemnoase autohtone locale. Fiecare ocol silvic sa stabilească, împreună cu primăria, de comun acord, cantitatea de lemn posibila de exploatat, atât pentru operatorii economici, cat și pentru populație.
Îîn aceste condiții este firesc votul dat în Camera Deputaților, în deplin acord cu interesele sucevenilor care ne-au trimis pentru a-i reprezenta și nu  pentru a vota legi care, sub o aparenta de buna intenție ascund de fapt…altceva”.

Deputații PNL de Suceava: Nu vom susține inițiative propuse de PSD care fac mai mult rău românilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava