Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și luptătorii SAS IPJ Suceava au avut o intervenție riscantă în această dimineață pentru a salva o femeie din comuna Slatina care a fost agresată de concubinul ei. Astăzi, 23.10.2023, in jurul orei 10:30, o femeie a sesizat direct un echipaj de poliție care se afla pe raza comunei Slatina cu privire la faptul că intenționează să își părăsească concubinul, acesta devenind agresiv. La fața locului s-a deplasat echipajul de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini. Bărbatul agresor a devenit recalcitrant la vederea polițiștilor, a imobilizat-o pe femeie, iar ulterior s-a îndreptat amenințător către echipajul de intervenție cu o furcă, aruncând-o asupra polițiștilor, fără a lovi însă pe nimeni.

După efectuarea somațiilor legale, având în vedere comportamentul agresiv al bărbatului, polițiștii au executat trei focuri de avertisment in plan vertical, fără a se executa foc asupra agresorului și fără a fi provocate pagube materiale sau vătămări.

Totodată, în urma acțiunii polițiștilor bărbatul a eliberat femeia pe care o ținea de mână, aceasta fiind preluată de către polițiști în condiții de siguranță și evacuată.

Imediat, agresorul a fugit în locuință, unde s-a  baricadat, amenințând cu incendierea. În tot acest timp bărbatul  a continuat să îi înjure și să-i amenințe pe oamenii legii.

„La fața locului a fost direcționata o grupă de intervenție SAS – IPJ Suceava, în vederea gestionării graduale a situației, conform procedurilor de intervenție. De asemenea,  a fost solicitat și sprijinul unei grupe de jandarmi. Deși s-a încercat inițierea unor proceduri de negociere și deoarece nu s-a reușit stabilirea unui canal de comunicare, pentru evitarea unor situații suplimentare de risc, polițiștii au decis o intervenție în forță în locație. Au fost utilizate toate mijloacele de autoprotectie pentru polițiștii și elementele de tehnică din dotare, activitatea de intervenție fiind înregistrată cu echipamentele tehnice speciale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

După intrarea în locuință și efectuarea verificărilor, bărbatul a fost găsit în podul locuinței, ascuns sub saci pline cu lucruri casnice.

Bărbatul a fost preluat fără alte incidente, nefiind necesare alte elemente din dotarea tehnică.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției de Poliție Mălini, urmând a fi efectuate audieri și a fi dispuse toate măsurile procedurale, în vederea stabilirii circumstanțelor producerii evenimentului, încadrării juridice a faptelor și pentru dispunerea măsurilor procesuale adecvate.

Totodată, vor fi aplicate toate procedurile incidente Legii 217/2003 privind prevenirea violenței domestice, urmând a se dispune măsuri pentru protecția fizica, psihică și patrimonială a victimei.

Focuri de armă și descindere în forță pentru prinderea unui bărbat din Slatina care a aruncat cu o furcă spre polițiști. Bărbatul își sechestrase iubita care intenționa să îl părăsească, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava