Concert pascal
MOPAN Suceava

Reprezentativa Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, miercuri, la Sao Paulo, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, în semifinalele competiţiei. La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.
La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez. Pentru Olanda au înscris Robben şi Kuyt, în timp ce Vlaar şi Sneijer au ratat.
După ce au vizionat partida Brazilia – Germania în care nemţii i-au „martelat” pur şi simplu pe visătorii sud-americani, Argentina şi Olanda au decis să rişte cât mai puţin. Din acest motiv, cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale a fost una plictisitoare, ba chiar urâtă. Messi a atins mingea din când în când şi atunci era urmărit de trei jucători, iar Robben a încercat prea mult de unul singur şi de fiecare dată a ţinut mingea o fracţiune de secundă prea mult.
Chiar dacă argentinienii au avut mai multe ocazii, cea maimare a aparţinut portocaliilor, la fel ca şi în 1978 când Rensenbrink a şutat în bară în minutul 90. De această dată Robben a pătruns excelent în careu dar a întârziat şutul într-o situaţie de gol rarissimă.
Prelungirile au fost puţin mai animate, dar niciuna din cele două formaţii nu a găsit drumul spre gol deşi în ultimele 30 de minute, pe fond de oboseală, au fost mai multe oportunităţi de a marca decât în cele 90 de minute regulamentare. Dacă la penaltiuri cu Costa Rica antrenorul Van Gaal a fost inspirat, de această dată a greşit. Nu a mers pe „mâna” câştigătoare cu portarul Krul pentru ca apoi la prima lovitură de la 11 metri să-l trimită pe fundaşul Vlaar care a „arat” tot terenul.
Argentina a fost mai norocoasă şi s-a calificat în finala cu Germania. Sinceri să fim, argentinienii sunt datori cu vârf şi îndesat pentru că la această Cupă Mondială au câştigat toate partidele la limită după evoluţii foarte modeste. Ar fi păcat, deşi nu sunt fan Germania, ca naţionala europeană să piardă după ce a etalat cel mai frumos fotbal, în timp ce Argentina s-a „chinuit” în fiecare meci pe care l-a disputat.
Cum niciun meci nu seamănă cu celălalt, e posibil să vedem tocmai în finală un joc de senzaţie al Argentinei, iar nemţilor să nu le iasă nimic.
Olanda: Cillessen – Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (Janmaat ’46), Blind – Wijnaldum, De Jong (Clasie ’62), Sneijder – Robben, Van Persie (Huntelaar ’96). Selecţioner: Louis van Gaal
Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Mascherano, Biglia, Perez (Palacio ’81), Lavezzi (Rodriguez ‘100)- Messi, Higuain (Aguero ’82). Selecţioner: Alejandro Sabella
Cartonaşe galbene: Martins Indi ’45, Huntelaar ‘105 / Demichelis ’49
Meciul a fost arbitrat de turcul Cuneyt Cakir, ajutat de conaţionalii săi Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce arbitru de rezervă a fost suedezul Jonas Eriksson.
În finala Cupei Mondiale, Argentina va întâlni Germania, iar Olanda va juca pentru locul trei în compania Braziliei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava